Domácí kuchařka

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Magdalena, Dobromila, Rettigová
Format Electronic Book
LanguageCzech
Published Ikar CZ 2016
Edition1. elektronické vydání
Subjects
Online AccessDostupné v BOOKPORT po přihlášení pomocí eduID
ISBN978-80-249-3056-5
978-80-249-3217-0
Physical Description1 online zdroj (392 stran)

Cover

More Information
Abstract:M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské se doslova stala bestsellerem.Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se  v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky současná nápaditá kuchařka, tak "vrazí" do moučníku polovinu vajec, vynechá v přípravě omáčky tmavou tučnou zásmažku, zkrátí dobu tepelného zpracování a výsledkem je moderní chutné jídlo. Pro snazší orientaci toto vydání obsahuje Návod k použití knihy, Slovníček výrazů a převodní Tabulku měr a vah, které sestavila přední odbornice současné české gastronomie.
ISBN:978-80-249-3056-5
978-80-249-3217-0
Physical Description:1 online zdroj (392 stran)