Alternativní potravinové sítě: Česká cesta.

Alternativní potravinové sítě se začaly prosazovat v zahraničí jako reakce na globalizující se výrobu potravin a trh se zemědělskými komoditami. Zatímco v zahraničí už existuje řada forem nabídky potravin, u nás se některé etablovaly poměrně nedávno. Kniha na základě konkrétních šetření podrobně pre...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Spilková, Jana, a, kol.
Format: eBook
Language: Czech
Published: Karolinum 2016
Edition: 1. elektronické vydání
Subjects:
ISBN: 978-80-246-3307-7
978-80-246-3330-5
Physical Description: 1 online zdroj (186 stran)

Cover

Table of contents

LEADER 01967nam a2200265 i 4500
001 bkp414231265
003 CZ-prgp
005 20191002093248.0
006 m-----o--d--------
007 cr cn
008 191002s2016 xr 000 0 cze
020 |a 978-80-246-3307-7  |c 250 Kč  |q (print) 
020 |a 978-80-246-3330-5  |c 180 Kč  |q (online ; pdf) 
040 |a Grada  |b cze  |e rda 
100 1 |a Spilková, Jana, a, kol. 
245 1 0 |a  Alternativní potravinové sítě: Česká cesta.  |c kol. Spilková Jana a 
250 |a 1. elektronické vydání 
264 1 |b Karolinum  |c 2016 
300 |a 1 online zdroj (186 stran) 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a počítač  |b c  |2 rdamedia 
338 |a online zdroj  |b cr  |2 rdacarrier 
520 3 |a Alternativní potravinové sítě se začaly prosazovat v zahraničí jako reakce na globalizující se výrobu potravin a trh se zemědělskými komoditami. Zatímco v zahraničí už existuje řada forem nabídky potravin, u nás se některé etablovaly poměrně nedávno. Kniha na základě konkrétních šetření podrobně prezentuje alternativní potravinové sítě v České republice - farmářské trhy, farmářské prodejny, bedýnková schémata, komunitní zemědělství, městské zahradničení a komunitní zahrady i Slow Food. Přináší také přehled produktových značek a hodnocení jejich funkčnosti jakožto indikátorů kvality či regionálnosti. Odpovídá na otázku, čím jsou analyzovaná schémata alternativní, a upozorňuje na to, že existuje více úrovní "alternativy", jejichž potenciál skutečně změnit současný zemědělsko-potravinový systém směrem k udržitelnějšímu modelu výroby a spotřeby je značně rozdílný.  
650 0 4 |a Sociologie 
856 4 0 |u https://www.bookport.cz/AccountSaml/SignIn/?idp=https://shibboleth.utb.cz/idp/shibboleth&returnUrl=/kniha/alternativni-potravinove-site-ceska-cesta-5683/  |y Dostupné v BOOKPORT po přihlášení pomocí eduID