Pohansko u Břeclavi Sociální a ekonomická stratifikace velkomoravského centra na základě archeozoologických analýz
Saved in:
| Main Author | |
|---|---|
| Format | Electronic Book |
| Language | Czech |
| Published |
Masarykova univerzita
2023
|
| Edition | 1. elektronické vydání |
| Subjects | |
| Online Access | Dostupné v BOOKPORT po přihlášení pomocí eduID |
| ISBN | 978-80-280-0342-5 978-80-280-0343-2 |
| Physical Description | 1 online zdroj (214 stran) |
| Abstract: | Tato monografie zkoumá rozdíly v kvalitě živočišné stravy, které souvisejí se sociální strukturou osídlení, stejně jako s ekonomickou orientací společnosti na Pohansku a v jeho okolí. Osteologické soubory, často označované jako "kuchyňský odpad", přinášejí nejen důležité informace o spotřebě živočišné potravy, ale odrážejí také povahu chovu hospodářských zvířat. Osteologická studijní oblast Pohansko sestává celkem ze sedmi lokalit, z nichž tři se nacházejí mimo hradiště. Časové spektrum jejich datování sahá od období raného středověku (RS1) do konce velkomoravského období (RS4). |
|---|---|
| ISBN: | 978-80-280-0342-5 978-80-280-0343-2 |
| Physical Description: | 1 online zdroj (214 stran) |