Tisíc dní v Toskánsku

Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně - lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým italským manželem Fernandem. Malebný toskánský venkov, kraj starých olivovníkových hájů a horkých etruských pram...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Marlena, de, Blasi
Format: eBook
Language: Czech
Published: Jota 2018
Edition: 1. elektronické vydání
Subjects:
ISBN: 978-80-7565-339-0
978-80-7565-371-0
Physical Description: 1 online zdroj (288 stran)

Cover

Table of contents

LEADER 02878nam a2200265 i 4500
001 bkp257057038
003 CZ-prgp
005 20180912145816.0
006 m-----o--d--------
007 cr cn
008 180912s2018 xr 000 1 cze
020 |a 978-80-7565-339-0  |c 298 Kč  |q (print) 
020 |a 978-80-7565-371-0  |c 198 Kč  |q (online ; epub) 
040 |a Grada  |b cze  |e rda 
100 1 |a Marlena, de, Blasi 
245 1 0 |a Tisíc dní v Toskánsku  |c Blasi Marlena de 
250 |a 1. elektronické vydání 
264 1 |b Jota  |c 2018 
300 |a 1 online zdroj (288 stran) 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a počítač  |b c  |2 rdamedia 
338 |a online zdroj  |b cr  |2 rdacarrier 
520 3 |a Americká šéfkuchařka Marlena de Blasi má dvě životní vášně - lásku a jídlo. Obojí nachází v míře vrchovaté v toskánské vesničce San Casciano dei Bagni, kam se přestěhuje z Benátek se svým italským manželem Fernandem. Malebný toskánský venkov, kraj starých olivovníkových hájů a horkých etruských pramenů, je místem, kde hodlají najít ty pravé ingredience dobrého života. Ve vesničce s pouhými dvěma stovkami svérázných obyvatel se nastěhují do primitivně zrenovované bývalé stáje bez telefonu, bez ústředního topení a s malinkou, skromnou kuchyní. Jejich nový život se v podstatě jen velmi málo liší od života, který zdejší venkované vedou již celá staletí. Sklízejí hrozny na vinicích, sbírají jedlé kaštany, chodí do lesa na houby a ručně trhají olivy. Pár se brzy spřátelí s charismatickým Barlozzem, neoficiálním vesnickým vůdcem, jehož příběhy a bohaté znalosti místního folkloru Marlenu doslova uhranou. V jeho doprovodu manželé navštěvují sezonní slavnosti a ochutnají čerstvě vylisovaný olivový olej nakapaný na krajíc opečeného venkovského chleba či na oleji osmažené cuketové květy. Objevují venkovské osterie, kde se vaří podle toho, co se toho dne sklidilo, případně ulovilo. Barlozzo je ochotně zasvěcuje do místních tradic, starými bylinnými lektvary počínaje a toskánským zemědělstvím konče; ale má i svá tajemství. Jedno z nich se týká vesnické krásky Floriany, jejíž nemoc Marlenu naučí, že šťastný život je ve skutečnosti volbou každého člověka. Tisíc dní v Toskánku je román plný těch nejrozmanitějších a nejlahodnějších zemitých chutí stejně jako tradiční toskánská kuchyně a okouzlí všechny čtenáře, kteří chtějí poznat skutečnou duší Toskánska. Kniha je doplněna autorčinými recepty klasické toskánské kuchyně. 
650 0 4 |a Skutečné příběhy 
856 4 0 |u https://www.bookport.cz/AccountSaml/SignIn/?idp=https://shibboleth.utb.cz/idp/shibboleth&returnUrl=/kniha/tisic-dni-v-toskansku-4594/  |y Dostupné v BOOKPORT po přihlášení pomocí eduID