Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme

Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Raab, Miroslav, 1938- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] : Dauphin, 2014
Series: Sporáček
Subjects:
ISBN: 9788072726295 978-80-7272-589-1
Physical Description: 143 stran : ilustrace ; 21 cm

Cover

Table of contents

LEADER 02529cam a2200469 i 4500
001 93606
003 CZ ZlUTB
005 20191009132838.0
007 ta
008 150413s2014 xr a e f 000 0 cze d
999 |c 93606  |d 93606 
020 |a 9788072726295  |q (brožováno)  |z 978-80-7272-589-1 
040 |a KLG001  |b cze  |d BOA001  |d OLA001  |d ABA001  |d ZLD002  |e rda 
072 7 |a 664  |x Potravinářský průmysl  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641:663/664  |2 MRF 
080 |a 663/664:54  |2 MRF 
080 |a (0.062)  |2 MRF 
100 1 |a Raab, Miroslav,  |d 1938-  |7 jn20000620300  |4 aut 
245 1 0 |a Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme /  |c Miroslav Raab 
246 1 |i Obálkový a hřbetní název:  |a Molekulární kuchyně 
246 3 0 |a Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme 
264 1 |a V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] :  |b Dauphin,  |c 2014 
300 |a 143 stran :  |b ilustrace ;  |c 21 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Sporáček ;  |v sv. 6 
504 |a Obsahuje bibliografii 
520 |a Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje. 
520 |a Molekulární gastronomie - mezioborová věda, snaží se popsat a pochopit gastronomické jevy už od samotných molekul. Týká se nejen tepelné úpravy pokrmů, ale i důležitých přeměn potravin za nižších teplot za účasti enzymů, živých kvasinek a užitečných bakterií. Kuchaře vede k novým postupům a neobvyklým pokrmům. Autor v knize např. popisuje průběh alkoholového kvašení vína, výrobu piva, historii limonády, složení mléka, původ a podstatu koření. 
650 0 7 |a molekulární gastronomie  |7 ph634652  |2 czenas 
650 0 7 |a potravinářská chemie  |7 ph115834  |2 czenas 
650 0 9 |a molecular gastronomy  |2 eczenas 
650 0 9 |a food chemistry  |2 eczenas 
655 7 |a populárně-naučné publikace  |7 fd131864  |2 czenas 
655 9 |a popular works  |2 eczenas 
830 0 |a Sporáček 
910 |a ZLD002 
942 |2 udc 
992 |a BK  |b SK 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 664RAABM  |7 0  |8 BOOK  |9 151675  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 005  |d 2019-09-16  |o 664/RAAB,M.  |p 420010180335  |r 2019-09-16  |v 248.00  |w 2019-09-16  |x N: nákup;  |y 01 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 664RAABM  |7 0  |8 BOOK  |9 151679  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 006  |d 2019-09-16  |l 1  |o 664/RAAB,M.  |p 420010180336  |r 2022-06-23  |s 2022-06-22  |v 248.00  |x N: nákup;  |y 04