Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] :
Dauphin,
2014
|
Series: | Sporáček
|
Subjects: | |
ISBN: | 9788072726295 978-80-7272-589-1 |
Physical Description: | 143 stran : ilustrace ; 21 cm |
LEADER | 02529cam a2200469 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 93606 | ||
003 | CZ ZlUTB | ||
005 | 20191009132838.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 150413s2014 xr a e f 000 0 cze d | ||
999 | |c 93606 |d 93606 | ||
020 | |a 9788072726295 |q (brožováno) |z 978-80-7272-589-1 | ||
040 | |a KLG001 |b cze |d BOA001 |d OLA001 |d ABA001 |d ZLD002 |e rda | ||
072 | 7 | |a 664 |x Potravinářský průmysl |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641:663/664 |2 MRF | ||
080 | |a 663/664:54 |2 MRF | ||
080 | |a (0.062) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Raab, Miroslav, |d 1938- |7 jn20000620300 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme / |c Miroslav Raab |
246 | 1 | |i Obálkový a hřbetní název: |a Molekulární kuchyně | |
246 | 3 | 0 | |a Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme |
264 | 1 | |a V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] : |b Dauphin, |c 2014 | |
300 | |a 143 stran : |b ilustrace ; |c 21 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
490 | 1 | |a Sporáček ; |v sv. 6 | |
504 | |a Obsahuje bibliografii | ||
520 | |a Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje. | ||
520 | |a Molekulární gastronomie - mezioborová věda, snaží se popsat a pochopit gastronomické jevy už od samotných molekul. Týká se nejen tepelné úpravy pokrmů, ale i důležitých přeměn potravin za nižších teplot za účasti enzymů, živých kvasinek a užitečných bakterií. Kuchaře vede k novým postupům a neobvyklým pokrmům. Autor v knize např. popisuje průběh alkoholového kvašení vína, výrobu piva, historii limonády, složení mléka, původ a podstatu koření. | ||
650 | 0 | 7 | |a molekulární gastronomie |7 ph634652 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a potravinářská chemie |7 ph115834 |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a molecular gastronomy |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a food chemistry |2 eczenas |
655 | 7 | |a populárně-naučné publikace |7 fd131864 |2 czenas | |
655 | 9 | |a popular works |2 eczenas | |
830 | 0 | |a Sporáček | |
910 | |a ZLD002 | ||
942 | |2 udc | ||
992 | |a BK |b SK | ||
952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 664RAABM |7 0 |8 BOOK |9 151675 |a UTBZL |b UTBZL |c 005 |d 2019-09-16 |o 664/RAAB,M. |p 420010180335 |r 2019-09-16 |v 248.00 |w 2019-09-16 |x N: nákup; |y 01 | ||
952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 664RAABM |7 0 |8 BOOK |9 151679 |a UTBZL |b UTBZL |c 006 |d 2019-09-16 |l 1 |o 664/RAAB,M. |p 420010180336 |r 2022-06-23 |s 2022-06-22 |v 248.00 |x N: nákup; |y 04 |