Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme

Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Raab, Miroslav, 1938- (Author)
Format Book
LanguageCzech
Published V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] : Dauphin, 2014
SeriesSporáček
Subjects
ISBN9788072726295 978-80-7272-589-1
Physical Description143 stran : ilustrace ; 21 cm

Cover

More Information
Summary:Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.
Molekulární gastronomie - mezioborová věda, snaží se popsat a pochopit gastronomické jevy už od samotných molekul. Týká se nejen tepelné úpravy pokrmů, ale i důležitých přeměn potravin za nižších teplot za účasti enzymů, živých kvasinek a užitečných bakterií. Kuchaře vede k novým postupům a neobvyklým pokrmům. Autor v knize např. popisuje průběh alkoholového kvašení vína, výrobu piva, historii limonády, složení mléka, původ a podstatu koření.
Bibliography:Obsahuje bibliografii
ISBN:9788072726295 978-80-7272-589-1
Physical Description:143 stran : ilustrace ; 21 cm