Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] :
Dauphin,
2014
|
Series: | Sporáček
|
Subjects: | |
ISBN: | 9788072726295 978-80-7272-589-1 |
Physical Description: | 143 stran : ilustrace ; 21 cm |
Summary: | Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje. Molekulární gastronomie - mezioborová věda, snaží se popsat a pochopit gastronomické jevy už od samotných molekul. Týká se nejen tepelné úpravy pokrmů, ale i důležitých přeměn potravin za nižších teplot za účasti enzymů, živých kvasinek a užitečných bakterií. Kuchaře vede k novým postupům a neobvyklým pokrmům. Autor v knize např. popisuje průběh alkoholového kvašení vína, výrobu piva, historii limonády, složení mléka, původ a podstatu koření. |
---|---|
Bibliography: | Obsahuje bibliografii |
ISBN: | 9788072726295 978-80-7272-589-1 |