Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.
Saved in:
| Main Author | |
|---|---|
| Format | Book |
| Language | Czech |
| Published |
V Praze-Podlesí [i.e. Podlesí] :
Dauphin,
2014
|
| Series | Sporáček
|
| Subjects | |
| ISBN | 9788072726295 978-80-7272-589-1 |
| Physical Description | 143 stran : ilustrace ; 21 cm |
| Summary: | Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje. Molekulární gastronomie - mezioborová věda, snaží se popsat a pochopit gastronomické jevy už od samotných molekul. Týká se nejen tepelné úpravy pokrmů, ale i důležitých přeměn potravin za nižších teplot za účasti enzymů, živých kvasinek a užitečných bakterií. Kuchaře vede k novým postupům a neobvyklým pokrmům. Autor v knize např. popisuje průběh alkoholového kvašení vína, výrobu piva, historii limonády, složení mléka, původ a podstatu koření. |
|---|---|
| Bibliography: | Obsahuje bibliografii |
| ISBN: | 9788072726295 978-80-7272-589-1 |
| Physical Description: | 143 stran : ilustrace ; 21 cm |