Národní kultura stravování a kulturní difuze
Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
Wolters Kluwer,
2016
|
Edition: | Vydání první |
Subjects: | |
ISBN: | 9788075520777 |
Physical Description: | 150 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm |
LEADER | 03021nam a2200637 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 86455 | ||
003 | CZ ZlUTB | ||
005 | 20240829161744.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 160330s2016 xr ah f 001 0 cze | ||
015 | |a cnb002779235 | ||
020 | |a 9788075520777 |q (brožováno) | ||
035 | |a (OCoLC)949215074 | ||
040 | |a BOA001 |b cze |e rda | ||
041 | 0 | |a cze |b cze |b eng | |
043 | |a e-xr--- | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 641/642(091) |2 MRF | ||
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
080 | |a 641.568(437.3) |2 MRF | ||
080 | |a 316.72/.75 |2 MRF | ||
080 | |a (437.3) |2 MRF | ||
080 | |a (048.8) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Merhaut, Marek |7 utb2013757313 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Národní kultura stravování a kulturní difuze / |c Marek Merhaut |
250 | |a Vydání první | ||
264 | 1 | |a Praha : |b Wolters Kluwer, |c 2016 | |
300 | |a 150 stran : |b ilustrace, faksimile ; |c 21 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii a rejstřík | ||
520 | |a Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. | ||
520 | |a Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování. Nakladatelská anotace. | ||
546 | |a České a anglické resumé | ||
650 | 0 | 7 | |a gastronomie |7 ph120473 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a dějiny gastronomie |7 ph484339 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a stravování |7 ph182426 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a kuchařství |7 ph115027 |z Česko |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a česká jídla |7 ph116856 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a jídlo |7 ph634636 |x kulturní aspekty |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a gastronomy |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a history of gastronomy |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a catering |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a cookery |z Czechia |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a Czech cookery |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a food |x cultural aspects |2 eczenas |
655 | 7 | |a monografie |7 fd132842 |2 czenas | |
655 | 9 | |a monographs |2 eczenas | |
910 | |a ZLD002 | ||
992 | |a BK |b SK |d 1 | ||
998 | |a 006967655 | ||
999 | |c 86455 |d 86455 | ||
952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 641MERHAUTM |7 0 |8 BOOK |9 141343 |a UTBZL |b UTBZL |c 005 |d 2017-01-03 |o 641/MERHAUT,M. |p 420010168492 |r 2019-08-26 |v 299.00 |w 2019-08-26 |x N:nákup; |y 01 | ||
952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 641MERHAUTM |7 0 |8 BOOK |9 141344 |a UTBZL |b UTBZL |c 006 |d 2017-01-03 |l 3 |o 641/MERHAUT,M. |p 420010168493 |r 2023-11-06 |s 2023-10-05 |v 299.00 |w 2019-08-26 |x N:nákup; |y 04 |