Národní kultura stravování a kulturní difuze

Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Merhaut, Marek (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Wolters Kluwer, 2016
Edition: Vydání první
Subjects:
ISBN: 9788075520777
Physical Description: 150 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm

Cover

Table of contents

LEADER 03021nam a2200637 i 4500
001 86455
003 CZ ZlUTB
005 20240829161744.0
007 ta
008 160330s2016 xr ah f 001 0 cze
015 |a cnb002779235 
020 |a 9788075520777  |q (brožováno) 
035 |a (OCoLC)949215074 
040 |a BOA001  |b cze  |e rda 
041 0 |a cze  |b cze  |b eng 
043 |a e-xr--- 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641/642  |2 MRF 
080 |a 641/642(091)  |2 MRF 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 641.568(437.3)  |2 MRF 
080 |a 316.72/.75  |2 MRF 
080 |a (437.3)  |2 MRF 
080 |a (048.8)  |2 MRF 
100 1 |a Merhaut, Marek  |7 utb2013757313  |4 aut 
245 1 0 |a Národní kultura stravování a kulturní difuze /  |c Marek Merhaut 
250 |a Vydání první 
264 1 |a Praha :  |b Wolters Kluwer,  |c 2016 
300 |a 150 stran :  |b ilustrace, faksimile ;  |c 21 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
504 |a Obsahuje bibliografii a rejstřík 
520 |a Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. 
520 |a Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování. Nakladatelská anotace. 
546 |a České a anglické resumé 
650 0 7 |a gastronomie  |7 ph120473  |z Česko  |2 czenas 
650 0 7 |a dějiny gastronomie  |7 ph484339  |z Česko  |2 czenas 
650 0 7 |a stravování  |7 ph182426  |z Česko  |2 czenas 
650 0 7 |a kuchařství  |7 ph115027  |z Česko  |2 czenas 
650 0 7 |a česká jídla  |7 ph116856  |2 czenas 
650 0 7 |a jídlo  |7 ph634636  |x kulturní aspekty  |2 czenas 
650 0 9 |a gastronomy  |z Czechia  |2 eczenas 
650 0 9 |a history of gastronomy  |z Czechia  |2 eczenas 
650 0 9 |a catering  |z Czechia  |2 eczenas 
650 0 9 |a cookery  |z Czechia  |2 eczenas 
650 0 9 |a Czech cookery  |2 eczenas 
650 0 9 |a food  |x cultural aspects  |2 eczenas 
655 7 |a monografie  |7 fd132842  |2 czenas 
655 9 |a monographs  |2 eczenas 
910 |a ZLD002 
992 |a BK  |b SK  |d 1 
998 |a 006967655 
999 |c 86455  |d 86455 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641MERHAUTM  |7 0  |8 BOOK  |9 141343  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 005  |d 2017-01-03  |o 641/MERHAUT,M.  |p 420010168492  |r 2019-08-26  |v 299.00  |w 2019-08-26  |x N:nákup;  |y 01 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641MERHAUTM  |7 0  |8 BOOK  |9 141344  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 006  |d 2017-01-03  |l 3  |o 641/MERHAUT,M.  |p 420010168493  |r 2023-11-06  |s 2023-10-05  |v 299.00  |w 2019-08-26  |x N:nákup;  |y 04