Národní kultura stravování a kulturní difuze

Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Merhaut, Marek (Author)
Format Book
LanguageCzech
Published Praha : Wolters Kluwer, 2016
EditionVydání první
Subjects
ISBN9788075520777
Physical Description150 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm

Cover

More Information
Summary:Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.
Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování. Nakladatelská anotace.
Bibliography:Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN:9788075520777
Physical Description:150 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm