Národní kultura stravování a kulturní difuze

Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Merhaut, Marek (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Wolters Kluwer, 2016
Edition: Vydání první
Subjects:
ISBN: 9788075520777
Physical Description: 150 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.
Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování. Nakladatelská anotace.
Bibliography: Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN: 9788075520777