Národní kultura stravování a kulturní difuze
Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
Wolters Kluwer,
2016
|
Edition: | Vydání první |
Subjects: | |
ISBN: | 9788075520777 |
Physical Description: | 150 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm |
Summary: | Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování. Nakladatelská anotace. |
---|---|
Bibliography: | Obsahuje bibliografii a rejstřík |
ISBN: | 9788075520777 |