Síla přírodní fermentace : jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Katz, Sandor Ellix, 1962- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada, 2015
Edition: 1. vyd.
Subjects:
ISBN: 9788024752143
Physical Description: 255 s. : il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

LEADER 02808nam a2200565 a 4500
001 83845
003 CZ ZlUTB
005 20240829160359.0
007 ta
008 141211s2015 xr a e f 000 0 cze
015 |a cnb002650100 
020 |a 9788024752143  |q (brož.) 
035 |a (OCoLC)904579646 
040 |a OLA001  |b cze  |d ABA001 
041 1 |a cze  |h eng 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 66.098:577.15  |2 MRF 
080 |a 663/664.098  |2 MRF 
080 |a 615.8  |2 MRF 
080 |a 641.55  |2 MRF 
080 |a (0.062)  |2 MRF 
080 |a (083.12)  |2 MRF 
100 1 |a Katz, Sandor Ellix,  |d 1962-  |7 xx0192312  |4 aut 
245 1 0 |a Síla přírodní fermentace :  |b jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur /  |c Sandor Ellix Katz ; [z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková] 
250 |a 1. vyd. 
260 |a Praha :  |b Grada,  |c 2015 
300 |a 255 s. :  |b il. ;  |c 21 cm 
504 |a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy 
520 |a Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. 
520 |a Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována. Nakladatelská anotace. Kráceno. 
650 0 7 |a hygiena výživy  |7 ph120989  |2 czenas 
650 0 7 |a fermentace  |7 ph135618  |2 czenas 
650 0 7 |a fermentované potraviny  |7 ph861144  |x terapeutické účinky  |2 czenas 
650 0 7 |a jídla  |7 ph114847  |2 czenas 
650 0 9 |a nutrition hygiene  |2 eczenas 
650 0 9 |a fermentation  |2 eczenas 
650 0 9 |a fermented food  |x therapeutic effects  |2 eczenas 
650 0 9 |a meals  |2 eczenas 
655 7 |a populárně-naučné publikace  |7 fd131864  |2 czenas 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |2 czenas 
655 9 |a popular works  |2 eczenas 
655 9 |a cookbooks  |2 eczenas 
765 0 |t Wild fermentation  |9 Česky 
910 |a ZLD002 
992 |a BK  |b SK  |d 4 
998 |a 006496364 
999 |c 83845  |d 83845 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641KATZSE  |7 0  |8 BOOK  |9 137714  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 005  |d 2016-01-27  |o 641/KATZ,S.E.  |p 420010164373  |r 2019-08-26  |v 297.00  |w 2019-08-26  |x N:nákup;  |y 01 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641KATZSE  |7 0  |8 BOOK  |9 137715  |a UTBZL  |b UTBZL  |c 006  |d 2016-01-27  |l 10  |m 5  |o 641/KATZ,S.E.  |p 420010164374  |q 2025-01-06  |r 2024-11-22  |s 2024-11-22  |v 297.00  |w 2019-08-26  |x N:nákup;  |y 04