Síla přírodní fermentace : jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
Grada,
2015
|
Edition: | 1. vyd. |
Subjects: | |
ISBN: | 9788024752143 |
Physical Description: | 255 s. : il. ; 21 cm |
LEADER | 02808nam a2200565 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 83845 | ||
003 | CZ ZlUTB | ||
005 | 20240829160359.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 141211s2015 xr a e f 000 0 cze | ||
015 | |a cnb002650100 | ||
020 | |a 9788024752143 |q (brož.) | ||
035 | |a (OCoLC)904579646 | ||
040 | |a OLA001 |b cze |d ABA001 | ||
041 | 1 | |a cze |h eng | |
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
080 | |a 66.098:577.15 |2 MRF | ||
080 | |a 663/664.098 |2 MRF | ||
080 | |a 615.8 |2 MRF | ||
080 | |a 641.55 |2 MRF | ||
080 | |a (0.062) |2 MRF | ||
080 | |a (083.12) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Katz, Sandor Ellix, |d 1962- |7 xx0192312 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Síla přírodní fermentace : |b jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur / |c Sandor Ellix Katz ; [z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková] |
250 | |a 1. vyd. | ||
260 | |a Praha : |b Grada, |c 2015 | ||
300 | |a 255 s. : |b il. ; |c 21 cm | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy | ||
520 | |a Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. | ||
520 | |a Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována. Nakladatelská anotace. Kráceno. | ||
650 | 0 | 7 | |a hygiena výživy |7 ph120989 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a fermentace |7 ph135618 |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a fermentované potraviny |7 ph861144 |x terapeutické účinky |2 czenas |
650 | 0 | 7 | |a jídla |7 ph114847 |2 czenas |
650 | 0 | 9 | |a nutrition hygiene |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a fermentation |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a fermented food |x therapeutic effects |2 eczenas |
650 | 0 | 9 | |a meals |2 eczenas |
655 | 7 | |a populárně-naučné publikace |7 fd131864 |2 czenas | |
655 | 7 | |a kuchařské recepty |7 fd132687 |2 czenas | |
655 | 9 | |a popular works |2 eczenas | |
655 | 9 | |a cookbooks |2 eczenas | |
765 | 0 | |t Wild fermentation |9 Česky | |
910 | |a ZLD002 | ||
992 | |a BK |b SK |d 4 | ||
998 | |a 006496364 | ||
999 | |c 83845 |d 83845 | ||
952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 641KATZSE |7 0 |8 BOOK |9 137714 |a UTBZL |b UTBZL |c 005 |d 2016-01-27 |o 641/KATZ,S.E. |p 420010164373 |r 2019-08-26 |v 297.00 |w 2019-08-26 |x N:nákup; |y 01 | ||
952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 641KATZSE |7 0 |8 BOOK |9 137715 |a UTBZL |b UTBZL |c 006 |d 2016-01-27 |l 10 |m 5 |o 641/KATZ,S.E. |p 420010164374 |q 2025-01-06 |r 2024-11-22 |s 2024-11-22 |v 297.00 |w 2019-08-26 |x N:nákup; |y 04 |