Síla přírodní fermentace : jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny.
Saved in:
| Main Author | |
|---|---|
| Format | Book |
| Language | Czech |
| Published |
Praha :
Grada,
2015
|
| Edition | 1. vyd. |
| Subjects | |
| ISBN | 9788024752143 |
| Physical Description | 255 s. : il. ; 21 cm |
| Summary: | Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována. Nakladatelská anotace. Kráceno. |
|---|---|
| Bibliography: | Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy |
| ISBN: | 9788024752143 |
| Physical Description: | 255 s. : il. ; 21 cm |