Sladařství : teorie a praxe výroby sladu

Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Basařová, Gabriela, 1934-2019 (Author)
Format Book
LanguageCzech
Published Praha : Havlíček Brain Team, 2015
EditionVyd. 1.
Subjects
ISBN9788087109472
Physical Description626 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 25 cm

Cover

More Information
Summary:Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva.
V úvodu je stručný přehled historie přípravy sladu od primitivní výroby v domácnostech, v době řemeslné produkce a od počátků průmyslové výroby až po současnou moderní velkovýrobu. Prvé kapitoly jsou věnovány surovinám pro výrobu sladu tj. vodě, nejvíce rozšířenému sladovnickému ječmeni, ale i pšenici, a dalším surovinám používaným v různých místech světa včetně charakteristiky jejich vlastností potřebných pro výrobu sladu. Největší rozsah je věnován pěstování, odrůdám a kvalitativním kriteriím sladovnického ječmene. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Bibliography:Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstříky
ISBN:9788087109472
Physical Description:626 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 25 cm