Sladařství : teorie a praxe výroby sladu
Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva.
Saved in:
| Main Author | |
|---|---|
| Format | Book |
| Language | Czech |
| Published |
Praha :
Havlíček Brain Team,
2015
|
| Edition | Vyd. 1. |
| Subjects | |
| ISBN | 9788087109472 |
| Physical Description | 626 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 25 cm |
| Summary: | Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva. V úvodu je stručný přehled historie přípravy sladu od primitivní výroby v domácnostech, v době řemeslné produkce a od počátků průmyslové výroby až po současnou moderní velkovýrobu. Prvé kapitoly jsou věnovány surovinám pro výrobu sladu tj. vodě, nejvíce rozšířenému sladovnickému ječmeni, ale i pšenici, a dalším surovinám používaným v různých místech světa včetně charakteristiky jejich vlastností potřebných pro výrobu sladu. Největší rozsah je věnován pěstování, odrůdám a kvalitativním kriteriím sladovnického ječmene. Nakladatelská anotace. Kráceno. |
|---|---|
| Bibliography: | Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstříky |
| ISBN: | 9788087109472 |
| Physical Description: | 626 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 25 cm |