Sladařství : teorie a praxe výroby sladu
Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
Havlíček Brain Team,
2015
|
Edition: | Vyd. 1. |
Subjects: | |
ISBN: | 9788087109472 |
Physical Description: | 626 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 25 cm |
Summary: | Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou pro výrobu piva. V úvodu je stručný přehled historie přípravy sladu od primitivní výroby v domácnostech, v době řemeslné produkce a od počátků průmyslové výroby až po současnou moderní velkovýrobu. Prvé kapitoly jsou věnovány surovinám pro výrobu sladu tj. vodě, nejvíce rozšířenému sladovnickému ječmeni, ale i pšenici, a dalším surovinám používaným v různých místech světa včetně charakteristiky jejich vlastností potřebných pro výrobu sladu. Největší rozsah je věnován pěstování, odrůdám a kvalitativním kriteriím sladovnického ječmene. Nakladatelská anotace. Kráceno. |
---|---|
Bibliography: | Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstříky |
ISBN: | 9788087109472 |