Základy cukrovarnictví. 1. díl, Výroba cukru v poli /

První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku....

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Drachovská-Šimanová, Miroslava, 1918-1961 (Author), Šandera, Karel, 1903-1959 (Author), Stehlík, Václav, 1891-1982 (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : SNTL, 1955
Edition: Vyd. 1.
Series: Řada potravinářské literatury
Subjects:
Physical Description: 241 s., [4] s. barev. obr. příl. : il ; 25 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku.
Audience: Celost. vysokošk. učebnice : Určeno pro řepařské a cukrovarnické pracovníky a studenty vys. a odb. škol.
Bibliography: Obsahuje bibliografii a rejstřík