Základy cukrovarnictví. 1. díl, Výroba cukru v poli /
První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku....
Saved in:
Main Authors: | , , |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Czech |
Published: |
Praha :
SNTL,
1955
|
Edition: | Vyd. 1. |
Series: | Řada potravinářské literatury
|
Subjects: | |
Physical Description: | 241 s., [4] s. barev. obr. příl. : il ; 25 cm |
Summary: | První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku. |
---|---|
Audience: | Celost. vysokošk. učebnice : Určeno pro řepařské a cukrovarnické pracovníky a studenty vys. a odb. škol. |
Bibliography: | Obsahuje bibliografii a rejstřík |