Základy cukrovarnictví. 1. díl, Výroba cukru v poli /
První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku....
Saved in:
| Main Authors | , , |
|---|---|
| Format | Book |
| Language | Czech |
| Published |
Praha :
SNTL,
1955
|
| Edition | Vyd. 1. |
| Series | Řada potravinářské literatury
|
| Subjects | |
| Physical Description | 241 s., [4] s. barev. obr. příl. : il ; 25 cm |
Cover
| Summary: | První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku. |
|---|---|
| Audience: | Celost. vysokošk. učebnice : Určeno pro řepařské a cukrovarnické pracovníky a studenty vys. a odb. škol. |
| Bibliography: | Obsahuje bibliografii a rejstřík |
| Physical Description: | 241 s., [4] s. barev. obr. příl. : il ; 25 cm |