Základy cukrovarnictví. 1. díl, Výroba cukru v poli /

První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku....

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors Drachovská-Šimanová, Miroslava, 1918-1961 (Author), Šandera, Karel, 1903-1959 (Author), Stehlík, Václav, 1891-1982 (Author)
Format Book
LanguageCzech
Published Praha : SNTL, 1955
EditionVyd. 1.
SeriesŘada potravinářské literatury
Subjects
Physical Description241 s., [4] s. barev. obr. příl. : il ; 25 cm

Cover

More Information
Summary:První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně chemické a základní analytické pojmy a posléze je uveden návrh normy pro cukrovku.
Audience:Celost. vysokošk. učebnice : Určeno pro řepařské a cukrovarnické pracovníky a studenty vys. a odb. škol.
Bibliography:Obsahuje bibliografii a rejstřík
Physical Description:241 s., [4] s. barev. obr. příl. : il ; 25 cm