Detection of trends of internet traffic using sequential patterns/Interneto duomenu srauto tendenciju nustatymas naudojant tipines nuosekliasias sekas - Jelinskis, J; Lauks, G (Elektronika ir elektrotechnika, 2009)
We propose a new method of possible trend detection in the internet traffic by using sequential pattern analysis. The main steps of this method, such as the template pattern discovery in time--series data and pattern comparison and matching for sequential pattern analysis, are analyzed and the possible constraints and problems are pointed. Experimental data are depicted and future research subjects are described. Ill. 6, bibl. 9 (in English; summaries in English, Russian and Lithuanian). Siulomas naujas budas interneto duomenu srauto tendencijoms nustatyti naudojant tipines nuosekliasias sekas. Analizuojami pagrindiniai metodo etapai--tipines sekos aptikimas laikui begant kintanciuose duomenyse, ju palyginimas ir sutapatinimas atliekant nuosekliuju seku analize. Nurodomi galimi apribojimai ir potencialios problemos. Pateikti eksperimentiniai duomenys ir aprasomos ateities tyrimu kryptys. Il. 6, bibl. 9 (anglu kalba; santraukos anglu, rusu ir lietuviu k.).