Febrilitetom inducirane konvulzije: gdje smo danas? - Radić Nišević, Jelena; Prpić, Igor; Kolić, Ivana (Medicina fluminensis, 2016)
Febrilne konvulzije su najčešći konvulzivni poremećaj. Obično predstavljaju samolimitirajući poremećaj bez dugoročnih posljedica. Međutim, mogu predstavljati početak epilepsije stoga je rastući broj epilepsijskih sindroma povezanih sa febrilnim konvulzijama. Ovi sindromi prezentiraju se od samoograničavajućih i medikamentima kontroliranih entiteta do teških epileptičkih encefalopatija. Razumijevanje spektra poremećaja povezanih s febrilnim konvulzijama doprinosi dijagnozi koja zauzvrat nudi informacije o terapijskoj paradigmi, prognozi i genetičkom savjetovanju.