ВПЛИВ АГРЕСИВНОСТІ ОСОБИСТОСТІ НА МОТИВАЦІЮ ДОСЯГНЕННЯ УСПІХУ - Гуртовенко, Наталія Вікторівна (Психологічні студії, 2023)
У статті пояснюється, чому розуміння людської мотивації є важливим та варте того, щоб навчитися її посилювати. Також перелічено досить багато переваг здорової мотивації та розрізнено типи мотивації, які є більш ефективними в роботі у нашому складному та швидко мінливому середовищі. Встановлено, що особистість впливає на те, як люди бажають впливати визначеними стратегіями мотивації, запропонованими або реалізованими керівництвом. Зокрема, дослідження підтвердили, що люди з емоційною стабільністю, а також особистості, які мають низький рівень психотизму, більш охоче сприйнятливі до методів мотивації. З іншого боку, люди з більш агресивними характерами, як правило, протидіють керівництву навіть у тих ситуаціях, які їм вигідні. Наприклад, коли керівництво виявляє, що персонал може бути добре мотивований за допомогою програми зміни робочих місць, деякі працівники можуть чинити опір цьому, розглядаючи це як засіб дозволити «стороннім» виконувати свої ролі. Згідно з дослідженням доктора Андерса Еріксона та як пише Джим Тейлор, доктор філософії, мотивація є найважливішим показником успіху, а успіх досягається завдяки високій продуктивності. Розуміючи, що спонукає вас працювати якомога краще, ви природно станете кращим працівником та швидше підійматиметеся кар’єрними сходами або досягатимете особистих цілей. У недавньому дослідженні, опублікованому у періодичних виданнях, дослідники Корнельського університету Кейтлін Вуллі та Айєлет Фішбах виявили, що «негайне надання працівникам певних бонусів за роботу над завданням, а не чекання кінця завдання, щоб отримати винагороду, збільшило їхній інтерес та задоволення від завдання». Отже, якщо ви хочете бути успішним, компетентним, креативним і талановитим, і якщо ви хочете змінитися на краще та підвищити свою залученість у життя та свої особисті цілі, тоді вам слід зосередитися на покращенні своєї мотивації. Ви почнете помічати, що мотивація також допомагає стати більш адаптивним, продуктивним і щасливим перед непередбачуваними труднощами та стресами.