Hrdinové kapitalistické práce - Uhlová, Saša (Cosmopolis, 2018)
Kniha novinářky Saši Uhlové sestává z reportáží, které mapují podmínky v nízko placených profesích. Autorka postupně pracovala v prádelně, v drůbežárně, v supermarketu, v žiletkárně i třídírně odpadu. Jednotlivé reportáže jsou proloženy texty, jež mají přiblížit legislativní i organizační rámec zaměstnávání lidí ze sociálně slabých vrstev.
Keywords: Literatura faktu; Sociologie