Jiný kraj - Různí (Golden Dog, 2023)
Jiný kraj může znamenat exotickou přírodu, ale také odlišné mravy, neobvyklé zvyky a zákonitosti, jiné lidi, myšlenky, osudy. Antologie Jiný kraj je výběrem povídek žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale přesto se věnuje tématům, která hýbají současným světem. Problémy osobní identity, ochrana životního prostředí, potíže v rodině nebo intenzivní chov drůbeže. Mořské panny plavou mezi igelitovými sáčky, mágové experimentují na dětech s mentálním postižením, kmen žijící na obří kře prchá ze své domoviny, protože přichází doba tání... Obsah povídek je často kritický a varující, ale nejednou se na konci mihne jiskřička naděje. Nebo aspoň rozkošné koťátko.
Keywords: Sci-fi, fantasy