Panovníci českých zemí - život a příběhy - Vaněček, Michal (Bambook, 2018)
Poutavě a svižně převyprávěné příběhy našich panovníků od Libuše a Sáma až po Františka Josefa I. a Karla I. Život, vláda i příběhy ze života českých knížat a králů jsou psány současným moderním jazykem, kterému dnešní děti snadno porozumí. Při čtení se nejen poučí, ale také výtečně pobaví.
Keywords: Doplňkové učebnice; Čtení s poučením; Encyklopedie a naučná