Tiché šlapací království - Svěrák, Zdeněk (Cosmopolis, 2017)
Tiché šlapací království napsal Zdeněk Svěrák jako rozhlasovou pohádku. Ta byla v roce 1968 smazána jako nežádoucí. Obsah totiž až příliš připomínal tehdejší Československo. Pohádka vypráví o divném království, kde se nesmí mluvit nahlas... Věříme, že příběh má stále co říci i dnes - nejen chytrým dětem, ale i jejich chytrým rodičům...
Keywords: Česká současná beletrie; Humor, satira