Chlapec, který přežil pochod smrti ... a natruc jsem neumřel! - Taussig, Pavel (Cosmopolis, 2018)
Dětí, které přežily útrapy nacistických lágrů, bylo málo. Pokud se to někomu podařilo, byl to spíše zázrak. Tenhle zázrak prožil také teprve jedenáctiletý Pavel Taussig.
Keywords: Literatura faktu; Memoáry, osobnosti a osudy