Mentální postižení 2., přepracované a aktualizované vydání - Valenta, Milan (Grada, 2018)
V dnešní době je stále aktuálnější seznámit odbornou i širší veřejnost se specifiky osobnosti žáků i klientů s mentálním postižením. Publikace se věnuje jak nezbytnému objasnění terminologie, tak právní úpravě postavení osob s mentálním postižením, jejich diagnostice, vzdělávání a také sociálním službám, jež jsou jim poskytovány.
Keywords: Psychologie odborná; Speciální pedagogika