Michail Gorbačov Uchránil Prahu od krveprolití? - Syruček, Milan (Grada, 2016)
Proč vlastně proběhla listopadová revoluce 1989 tak pokojně? Jakou osobní úlohu sehrál Michail Gorbačov v tom, že proti demonstrujícím nezasáhly ani naše armáda, bezpečnost či milice, ač byly připraveny? A nakolik v tom sehrál významnou úlohu fakt, že Gorbačov si Prahu oblíbil?
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy