O Kuliferdovi - Pavel, Luboš (Bambook, 2016)
Kuliferda je hrášek, který se nechtěl nechat uvařit v hrachové polívce, a tak spadl pod kuchyňskou linku, kde mu vyrostly ručičky a nožičky. Při putování bytem potká Ježka, kterého si děvčátko Anetka, i přes zákaz rodičů, přineslo z lesa do bytu. Kuliferda se rozhodne Ježkovi pomoci utéci domů.
Keywords: Pohádky