Ego je nepřítel - Ryan, Holiday (Nakladatelství Audiolibrix, 2024)
Často si myslíme, že ti druzí a vnější podmínky definují naše naděje na dosažení životního úspěchu a pocitu naplnění. Ve skutečnosti se náš největší nepřítel skrývá uvnitř nás: naše ego. Na počátku naší dráhy nás brzdí v učení a rozvíjení talentu. Rostoucí úspěch nás může oslepit, takže ztrácíme schopnost vidět vlastní chyby, což zasévá budoucí problémy. Při neúspěchu ego umocňuje každé zranění a ztěžuje nápravu. V každé fázi nám vlastní ego stojí v cestě. Ve světě, kde jsou v popředí sociální média a realitní show, je boj s egem nezbytný. Ego je nepřítel nám nabízí zbraň k tomuto boji. Díky lekcím z této knihy, jak uvádí Holiday, "budete méně investovat do příběhu, který vyprávíte o své vlastní výjimečnosti, a v důsledku toho budete osvobozeni, abyste mohli vykonat dílo s přesahem tak, jak jste si předsevzali". Ryan Holiday, oblíbený autor bestsellerů jako Stoikův průvodce pro každý den nebo Klíčem je klid, v této knize motivuje k překonávání svodů našeho ega. Čerpá z historie i současnosti a literatury i filozofie a prostřednictvím příběhů nás posiluje, abychom se stali se tou nejlepší verzí nás samých.
Keywords: Filozofie