Předávání ohně - Peter, Podlesný (Nakladatelství Audiolibrix, 2022)
Ponořte se do myšlenek o vizi, disciplíně, vztazích, odvaze, mužnosti a najděte si svou vlastní cestu - Co znamená "být mužem"? - Co to znamená být mužem v 21. století? - Co je naším úkolem, a máme vůbec na to, abychom jej splnili? PŘEDÁVÁNÍ OHNĚ JE SNAHOU DOSTAT K MUŽŮM TO, CO MĚLI PŘIROZENĚ ZÍSKAT OD SVÝCH OTCŮ, ALE Z RŮZNÝCH DŮVODŮ SE TAK NESTALO. "Cílem je zažehnout oheň v duši každého člověka, který se této knihy dotkne." (Peter Podlesný) Jádro této knihy tvoří myšlenky, které nás i přes naši různorodost spojují a pomáhají nacházet návody k poznání toho, kdo jsme a jaká je naše úloha. Jsme obklopeni mnohými muži, kteří si nedopřáli dospět a objevit svůj záměr. Je na čase s tím začít něco dělat. Není podstatné, v jakém věku se k vám dostává tento odkaz. Oheň je vždy jiný a originální, ale pokaždé v sobě nese obrovský potenciál. Přesně s tímto nastavením tato kniha pohlíží na muže. Proč potřebujeme knihu pro muže? "Během své dlouholeté práce s muži jsem se příliš často setkával s tím, že mnozí z nich nedokázali navzdory své snaze najít směr nebo odpověď na otázku: "Co to znamená být mužem v 21. století?" Když se řekne "předávání ohně", napadá mě něco jako antický mýtus o Prométheovi, který ukradl oheň bohům a přinesl ho lidem. Přebírání předaných zkušeností, dovedností, odpovědí a jejich předávání dál. Věřím, že časem budete držet v rukou knihu, která byla napsána z hněvu i naděje. Z hněvu, protože je mi líto mnoha zlomených mužů, kterým otcové nepředali oheň. Z naděje, protože jsem přesvědčen, že společně můžeme dosáhnout změny." - Peter Podlesný, autor knihy Pro koho je kniha určena? - Pokud jste muž, je pro vás. - Pokud jste žena, znáte muže a chcete se o mužích dozvědět více, je to kniha pro vás. - Je pro tebe, pokud je ti patnáct, protože je čas stát se mužem. - Je pro vás, i když je vám přes čtyřicet, protože na to, abyste se stali mužem, ještě není pozdě. - Přečtěte si ji i tehdy, pokud jste otcem, abyste si ověřili, co dalšího můžete předat. - Tuto knihu potřebujete i pokud jste matka, která vychovává syna. Lepší otázkou je, komu tato kniha určena není. Těm, kteří mají pocit, že už všechno vědí, těm, kteří přijali pasivitu jako životní styl, prostě sebestředným chlapům, kteří zůstali chlapci a nechtějí to změnit.
Keywords: Rodičovství