Zákony lidské přirozenosti - Robert, Greene (Nakladatelství Audiolibrix, 2024)
Staňte se mistrem v dešifrování lidského chování Člověk je společenský tvor - schopnost rozumět chování lidí kolem vás je proto vaším nejúčinnějším nástrojem. Lidská přirozenost je totiž silnější než kterýkoli jedinec, kterákoli instituce nebo technický vynález. Dennodenně vás ovlivňuje, a pokud toto působení odhalíte a naučíte se s ním pracovat, zlepšíte kvalitu svého života i svých vztahů. Na základě myšlenek a příkladů královny Alžběty I., Martina Luthera Kinga ml. a mnoha dalších vás Robert Greene naučí, jak se odpoutat od vlastních emocí a zvládnout sebekontrolu, jak rozvinout empatii, která vede k prozření, a jak nahlédnout za masky lidí. Tato kniha konfrontuje váš pohled na svět a zároveň vám poskytne brilantní taktiky, které ve svém osobním i pracovním životě využijete pro sebezdokonalování, úspěch i sebeobranu. Díky této knize se mimo jiné naučíte: - reagovat v emočně vypjatých situacích, - nestát se obětí a jednat i s lidmi, kteří vám ztěžují život, - proč občas extrémy v lidském chování skrývají úplný charakterový opak, - proč se lidé neustále obrací k vůdčím osobnostem, které apelují na to nejhorší v nich, - co způsobuje anonymní agresivitu lidí v online prostředí, - proč lidé tak touží po tom, co mají druzí, - že lidé jsou mnohem tajemnější, složitější a zajímavější, než jste si kdy představovali. "Co kdybychom se mohli ponořit pod povrch, nahlédnout hluboko dovnitř a přiblížit se skutečným kořenům toho, co vyvolává lidské chování?" - Robert Greene
Keywords: Podnikání, ekonomie a finance