Neutopte se v nepořádku - KC, Davis (Nakladatelství Audiolibrix, 2024)
Nemusíte sloužit svému domovu - váš domov má sloužit vám. Všichni to známe: pohled na dřez plný nádobí, kupu nevyžehleného prádla či podlahu posetou rozházenými hračkami. Naše mysl je však zvyklá v tom spatřovat něco, co vypovídá o našem charakteru - že jsme líní, neschopní a k ničemu. K.C. Davis vám na stránkách této knihy ukáže, jak k úklidu přistupovat s respektem k sobě samým, s laskavostí a péčí o duševní pohodu. Zatímco pořádek a čistota není vidět, každé smítko, nedokonale uspořádaný prostor či jen dřez plný nádobí v nás dokáží vyvolat pocit selhání. Právě to v nás ale tvoří blok, a ten nám víc a víc brání se k řešení postavit. Pokud se cítíte zahlcení běžnými povinnostmi, prožíváte těžké období či trpíte úzkostmi, únavovým syndromem či depresemi, oceníte vhled terapeutky K.C. Davis, která hovoří z pozice zkušenosti prožité na vlastní kůži. Na základě soucitu se sebou samou vymyslela K.C. Davis účinný praktický přístup, který získal díky jejímu účtu na TikToku @domesticblisters obrovskou popularitu. Jeho tajemství spočívá ve zjednodušení seznamu úkolů a nalezení kreativních řešení, která se přizpůsobí vašemu omezenému času a energii. Knihu ocení i čtenáři s ADHD, poruchami pozornosti i ti, kteří se potýkají s nedostatkem podpory ze strany okolí.
Keywords: Životní styl