Příchozí 4 - Paměťníci - Poklop, Vladimír (Kopp, 2022)
Cesty Marka, Alana a Ireny se během univerzitních studií rozdělily. Vývoj událostí kolem nich je ale donutí se znovu semknout. Minulost se připomene Markovi ve chvíli, kdy to nejméně očekává. Osloví ho organizace, která byla po staletí souputníkem Kruhů. Požaduje jeho služby a současně se jí daří odhalit pravdu o něm a o Alanovi. Markovi nezbývá než se spolu s Alanem vydat po stopě ukradené relikvie. Stopa je zavede do skrytého centra Kruhů ve Skandinávii. Řetězec událostí je spolu s Irenou neodvratně přivádí do moci Paměťníků. Dokáže si je tato organizace podmanit nebo se jim podaří vymanit se z jejího vlivu? A dokáží zlikvidovat hrozbu, která proti nim i Paměťníkům stojí?
Keywords: Sci-fi, fantasy