Roztříštění - Magdalena (Golden Dog, 2025)
Po neúspěšném pokusu o sebevraždu je matka tří dětí hospitalizována v psychiatrické léčebně. Její patologická osobnost předtím dokázala poničit všechny, kteří s ní žili pod jednou střechou: slabošského manžela, na první pohled pragmatickou dceru Radanu, zranitelnou a křehkou Jindřišku i povrchního syna Leoše. Nyní je lékaři označena za vyléčenou a může se vrátit do běžného života. V jejích blízkých tahle zpráva vyvolá spíše úzkost a strach z návratu zlých časů. Jsou jejich obavy zbytečné, nebo jejich noční můra ještě neskončila? Psychologický román Roztříštění přináší temný a depresivní příběh o destruktivní síle narušené psychiky.
Keywords: Česká současná beletrie