Můj psí život - Čáp, Martin (Cosmopolis, 2015)
Vyprávění psího rošťáka Bertíka, který čtenáře provádí svými prvními krůčky, sžíváním se s novými pány, problematikou čtení patníků a vůbec vším, co takový pes považuje za důležité. Ve svých zápiskách malý bígl glosuje svět "dvounoháčů" a odhaluje, co to znamená "psí život".
Keywords: Humor, satira