Na hraně apokalypsy - Aleš, Černý (Canc, 2024)
Po lapálii s genovou terapií se na Zemi potuluje horda nebezpečně přizpůsobivých mutantů a vyvrhelů společnosti. A pak je tu Tomáš Tuhý, vědec. Bádá všude, ať už je to kdesi v nedaleké galaxii nebo rovnou na konci vesmíru. Rád se setkává s novými formami života a nebojí se začínat mezigalaktické války, když mu někdo sahá na Irmu. Irma je kus mimozemské technologie, kterou mají všichni rádi. Ale právě ona taky tak trochu může za apokalypsu, která se kvapem blíží. A proto Tomáš dělá, co je v jeho silách, aby katastrofě unikl. I když to znamená osvojit si střelbu na živý cíl. Jinak je to opravdu milý hoch. Když má dostatek kafe. Ovšem ve vesmíru ale moc kávy není...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Sci-fi, fantasy; Humor, satira