Zanedbávání dětí příčiny, důsledky a možnosti hodnocení - Ptáček, Radek (Grada, 2016)
Publikace se zabývá problematikou jednoho ze společensky nejzávažnějších sociálněpatologických jevů - zanedbáváním dětí. To spolu s týráním a zneužíváním tvoří triádu závažného chování proti dítěti, které následně vede k syndromu týraného a zanedbávaného dítěte (CAN).
Keywords: Pedagogika; Pediatrie