U nás na Slovácku Od opice k člověku a zase zpátky - Jilík, Jiří (Cosmopolis, 2015)
Matička, Edison, Nefka, Fera Ondráček a cikánek Daňo tvoří nerozlučnou pětku kamarádů. Díky dalekohledu jednoho z nich jsou první, kdo vidí příjezd nového mladého učitele Petra Mikeše, a ten se vřítí do prvního z celé série průšvihů...
Keywords: Česká klasika; Humor, satira