Smrdutý kojot - Rosana, Zvelebilová (Canc, 2022)
Smrdutý kojot je jako superhrdina Divokého západu ‒ všichni vědí, že je nejlepším lovcem odměn, ale málokdo zná jeho pravou identitu. Morgan Tyler toho vesele využívá, dokáže se vetřít do blízkosti stíhaných zločinců a má stoprocentní úspěšnost v jejich dopadení. Všichni doufají, že bude tím, kdo dostane nejnebezpečnějšího banditu Benita Redburna. Jeho banda už vypálila do základů nejedno město a předcházejí ji zvěsti o její bezcitnosti. Do toho se nechtěně přimíchá Winton Lawn, slušný starosta malého města, kterého nepřestává překvapovat fakt, že ho chtějí všichni zabít. Poté, co unikne hrobníkovi z lopaty, se snaží v nastalém chaosu najít lásku a přátelství, což z něj dělá ještě většího podivína. Román spojuje western, LGBT tématiku, BDSM a absurdnost, se kterou se tři hlavní hrdinové, Benito, Morgan a Winton, potýkají. Je to příběh plný překvapivých zvratů, tvrdosti věhlasných zabijáků, ale i humoru, nečekané lidskosti a šokujících odhalení.
Keywords: Humor, satira