Vybrané kapitoly z intenzivní ošetřovatelské péče - Suková (MedMuni, 2022)
Předložená monografie slouží jako studijní opora ke specializačnímu vzdělávání všeobecných sester v intenzivní péči. Prohlubování kvalifikace v oboru intenzivní péče je náročné nejen vzhledem k rychlému technickému vývoji, ale také ke stále se měnícím podmínkám. Sestry přichází studovat s různými očekáváními a představami, které jsou konfrontovány s názory, postoji a dovednostmi vyučujících, s různorodými učebními texty, s širším kolektivem studentů a pochopitelně i s praxí samotnou. K porozumění vysoce specializovaných postupů je proto nutné disponovat konzistentními znalostmi, a také zautomatizovanými základními dovednostmi, získanými praxí nejen na pracovištích intenzivní medicíny.
Keywords: Ošetřovatelství - postupy, první pomoc