Jawa kývačka motocyklové typy 351-361 - Wohlmuth, Jiří (Grada, 2014)
Zadní kyvná vidlice, dvoudobé vzduchem chlazené motory čtyř, resp. pěti objemových tříd a více než jeden a půl milionu prodaných kusů - to je charakteristika motocyklů se zlidovělým označením "kývačka", vyráběných od roku 1954. Kniha přináší technická data, obrázky, přehledy výroby, souhrnnou chronologii vývoje tohoto motocyklu i informace o lidech kolem Jawy.
Keywords: Retro