Kvalitativní diagnostika v oblasti lidských zdrojů - Gruber, Jan (Grada, 2016)
Naučte se orientovat v lidských vlastnostech a dovednostech! Pro manažery nebo zaměstnance oddělení lidských zdrojů je klíčové umět posoudit schopnosti spoluupracovníků, odhadnout, jakým způsobem přemýšlejí a pracují. Musí znát jejich pracovní výkonnost, motivaci a schopnost plánovat, i to, zda dokážou přesvědčit a motivovat ostatní.
Keywords: Personalistika; Komunikační dovednosti