Mezi piráty Dobrodružství za třicetileté války - Válková, Veronika (Bambook, 2015)
Píše se rok 1628. V Evropě zuří třicetiletá válka, Islanďané však mají jiné starosti - nalovit dost ryb nebo nasbírat dost vajec na strmých útesech, aby bylo co jíst. Jednoho dne se však jejich poklidný život převrátí naruby. To když se na obzoru objeví černé vlajky pirátských lodí z končin, o kterých na Islandu nikdy nikdo neslyšel.
Keywords: Čtení s poučením; Dobrodružství, napětí, fantasy