Technika Mindfulness Jak se vyvarovat duševní prokrastinace pomocí všímavosti a bdělé pozornosti - Gill, Hasson (Alferia, 2015)
Bojujete občas s nedostatkem motivace a silné vůle? Jste pořád ve stresu? Přistihnete se někdy, že druhé posloucháte jen tak na půl ucha? Pochybujete o sobě? Právě na vás čekají praktické návody a rady, jak se prostřednictvím techniky mindfulness vypořádat s nepříjemnými emocemi a složitými situacemi. Technika mindfulness je schopnost být duchem přítomný tady a teď. Je to stav, ve kterém je člověk pozorný a všímavý k tomu, co se děje v přítomném okamžiku. Všímavost má celou řadu příznivých účinků na lidskou psychiku, například redukuje stres a zvyšuje radost ze života. Kniha čtenáři nabízí jak teoretický přehled základních principů všímavosti, tak celou řadu inspirativních návodů a tipů, jak tyto principy uplatňovat v každodenním životě.
Keywords: Uvědomělý život; Životní styl