Jawa Californian historie, vývoj, technika, renovace - 2., rozšířené vydání - Bartuš, Jiří (Grada, 2015)
Jawa Californian - motocykly, které byly až na výjimky určeny pouze zahraničním zákazníkům, nenechávají chladným snad žádného z příznivců jedné stopy. Druhé vydání úspěšné publikace odkryje co předcházelo jejich vzniku, jak probíhal jejich vývoj a čím byl ovlivňován prodej motocyklů československých výrobců na severoamerický kontinent od roku 1945.
Keywords: Retro