Metalex český výrobce sportovních automobilů a motocyklů - Gause, Marcel (Grada, 2015)
Publikace zachycuje zajímavý a v mnoha ohledech jedinečný příběh značky Metalex (zkráceně MTX). Vypráví o osudech hlavních aktérů a zároveň přináší technický popis okruhových a soutěžních speciálů i dalších výrobků. Kromě unikátních fotografií a kreseb jsou zde vůbec poprvé publikovány souhrnné tabulky s kompletními technickými údaji jednotlivých vozidel.
Keywords: Retro