Jak (ne)rozumět emocím stárnoucích rodičů - Novák, Tomáš (Grada, 2014)
Přichází žena lehce po třicítce, možná starší. Pečuje o rodinného příslušníka - seniora či seniorku. Má mnoho úkolů v různých oblastech a sociálních sférách. Dělá, co může, aby vše zvládla, ovšem den má pouze čtyřiadvacet hodin a někdy se také musí jíst a spát. Není ani stonožka, ani "storučka", tudíž nestíhá tak, jak by si představovala. Není světice a svého "postu" má občas plné zuby. I přesto pokračuje. Žádné "díky" nepřichází, zato kritiky je na rozdávání. Uštědřuje si ji především sama: "Musíš být lepší, rychlejší, usměvavější... musíš být dokonalá." Omyl. Nemusí.
Keywords: Psychologie pro každého