Všecky krásy dřeva - Patřičný, Martin (Grada, 2014)
Půvabná a vtipná publikace o dřevě jak ho potkáváme kolem sebe - od poraženého kmene stromu, neohoblovaného prkna, přes klasickou truhlařinu až ke šperku či dřevěném u obrazu. Autora nezajímá jenom krásný výrobek, ale i "vadyy" dřeva, tedy spíše zvláštnosti růstu - jednoduše všecky krásy dřeva.
Keywords: Umění a kultura