DPH 2014 - zákon s přehledy - Dušek, Jiří (Grada, 2014)
V jedenáctém vydání praktické, osvědčené publikace autor na 152 přehledných schématech názorně "zobrazujee" zákon o DPH. Úplné znění platné k 1. 1. 2014 je tak ojedinělým způsobem doplněno schématickým znázorněním nejběžnějších paragrafů zákona, čímž uživatel získává neocenitelného pomocníka. Aktuální vydání reaguje především na změny související s rekodifikací soukromého práva a uvádí nové pojmy zavedené z tohoto důvodu do zákona o DPH. Názorná schémata zobrazují např.: základ daně, dodání vybraných nemovitých věcí, kompletní přehledy druhů a úprav odpočtů, podmínky ručení za nezaplacenou daň, přepravu v EU, kdy a jak zálohový koeficient, opravy DPH, jak se změnou meziroční sazby daně, přenesení daňové povinnosti v tuzemsku, zdanění služeb v EU, poskytnutí služeb z EU a třetích zemí, změny režimu při registraci či zrušení a další. V příloze jsou uvedeny formuláře: seznam základních sazeb v EU včetně struktury DIČ, výpis přenesení daňové povinnosti, seznam stavební činnosti.
Keywords: Daně