Univerzita medicínského práva Kolektiv právní kanceláře České lékařské komory - Mach, Jan (Grada, 2013)
Kniha probírá 10 hlavních tematických okruhů právnické problematiky, se kterými se lékaři ve své praxi setkávají. Cílem autorů bylo vytvořit praktickou pomůcku, která by pomohla lékařům a dalším zdravotníkům orientovat se v právních předpisech a správně řešit různé situace s právními aspekty, ke kterým při výkonu zdravotnického povolání nutně dochází. Vedle teoretických informací je text doplněn o příklady z praxe s doporučeným konkrétním postupem.
Keywords: Právo; Soudní, posudkové lékařství