Een Bewind Van Staal (Boek #11 In De Tovenaarsring) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
In EEN BEWIND VAN STAAL (BOEK #11 IN DE TOVENAARSRING), moet Gwendolyn haar mensen beschermen als het Koninklijk Hof bezet wordt. Ze wil hen uit de Ring evacueren-maar er is één probleem: haar mensen weigeren te vertrekken. Er ontstaat een machtsworsteling, en Gwens heerschap wordt voor het eerst uitgedaagd-terwijl de Ring in groot gevaar is. Achter de McClouds ligt de dreiging van Romulus en zijn draken, die zich, nu het Schild is uitgeschakeld, voorbereiden op een catastrofale invasie. Er staat niets meer tussen hen en de complete vernietiging van de Ring. Romulus is, met Luanda aan zijn zijde, niet te stoppen zolang de maancyclus nog niet voorbij is, en Gwen moet vechten voor haar leven-en dat van haar baby en haar mensen-in een epische strijd van draken en mannen. Kendrick leidt de Zilveren in een heldhaftige strijd, en wordt bijgestaan door Elden en de nieuwe rekruten van de Krijgsmacht, evenals zijn broer Godfrey, die iedereen verrast met zijn eervolle daden. Desondanks is dat misschien toch niet genoeg. Ondertussen is Thor in het Land van de Druiden op de missie van zijn leven. Hij reist door een geducht, magisch land, waar magische regels gelden. Hij moet al zijn kracht aanspreken en wordt gedwongen om dieper te graven, en zo de geweldige krijger-en Druide-te worden die hij voorbestemd is om te zijn. Hij wordt geconfronteerd met monsters en uitdagingen zoals hij nog niet eerder heeft meegemaakt, en moet zijn leven wagen om zijn moeder te vinden. Erec en Alistair reizen af naar de Zuidelijke Eilanden, waar ze worden begroet door zijn mensen, inclusief zijn competitieve broer en zijn jaloerse zus. Erec heeft een dramatische laatste ontmoeting met zijn vader, en het eiland bereid hem voor om de troon als Koning te bestijgen. Maar op de Zuidelijke Eilanden moet men vechten voor het recht om Koning te zijn, en in een epische strijd zal Erec de test van zijn leven ondergaan. In een dramatische wending leren we dat verraad zelfs hier, op een plek van nobele krijgers, op de loer ligt. Reece moet na zijn wraak op Tirus op de Hoge Eilanden vechten voor zijn leven. Pure wanhoop verenigt hem weer met Stara. Ze zijn beiden voorzichtig in elkaars aanwezigheid, maar op elkaar aangewezen om te overleven-en hun missie komt tot een hoogtepunt in een episch gevecht op zee, dat het hele eiland in gevaar brengt. Zal Gwen in veiligheid komen? Zal Romulus de Ring vernietigen? Zullen Reece en Stara samen eindigen? Zal Erec herrijzen als Koning? Zal Thor zijn moeder vinden? Wat zal er van Guwayne terecht komen? Zal er iemand overleven? EEN BEWIND VAN STAAL is een episch verhaal van vrienden en geliefden, rivalen en minnaars, ridders en draken, intriges en politieke machinaties, van volwassen worden, van gebroken harten, van bedrog, ambitie en verraad. Het is een verhaal van eer en moed, van lotsbestemming en tovenarij. Het is een fantasie die ons meeneemt naar een wereld die we nooit zullen vergeten, en die alle leeftijden zal aanspreken. Boek #12--#15 in deze serie zijn ook verkrijgbaar!
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy