Politika očima ekonoma - James, Buchanan (Institut liberálních studií, 2002)
Politika očima ekonoma je výběr několika významných statí Jamese Buchanana: The Limits of Liberty vydané The University of Chicago roku 1975, Cost and Choice vydané The Markham Publishing Company roku 1969 a článku Positive Economics, Welfare Economics, and Political Economy z roku 1959. Tyto práce představují zřejmě jeho nejvýznamnější příspěvky k teorii veřejné volby.
Keywords: Ekonomie