Smrtící zvířata - Marie, Tierney (Kalibr, 2024)
Třináctiletá Ava je jiná než ostatní děti. Je posedlá rozkladem mrtvých zvířat. Na dálnici, u níž bydlí, pravidelně nachází mršiny a Ava nemá nic radši, než když si svůj nejnovější nález může zatáhnout do své skrýše u silnice, prozkoumat a zaznamenat. Jenže jedné noci najde tělo svého spolužáka a v obavě, že by její tajná záliba mohla být odhalena, anonymně zavolá na policii. Případ sice dostane na starost detektiv Delahaye, ale Ava nehodlá jen nečinně přihlížet - ne když se v jejím ospalém městečku začínají ztrácet další teenageři.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory