České a moravské vltavíny - Radek, Hanuš (GRANIT, 2024)
Vltavíny jsou považovány za české národní kameny. V této publikaci se s nimi čtenář seznámí ve všech souvislostech. Kniha objasňuje jejich vznik, který by neproběhl bez doteku vesmíru, upřesňuje jejich výjimečné postavení ve skupině tektitů, seznamuje čtenáře s jejich vlastnostmi a poprvé ukazuje možnosti, jak je odlišit od běžného skla i rafinovaných padělků. Zároveň představuje vltavíny jako oblíbené drahé kameny používané ve špercích, a i zájemcům o ezoteriku o nich shrnuje nejdůležitější informace.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Společenské vědy, historie