Cestovní kancelář Jinosvěty 2: Na hraně - L.D., Lapinski (Pikola, 2023)
Flick Hudsonová je hrdou členkou Cestovní kanceláře Jinosvěty a právě se s Jonatánem, který je ve společnosti správcem, vydává za dobrodružstvím. Královna pirátů Nyfe je volá na pomoc, její svět je totiž ve vážném nebezpečí - a to jsou námořníci z Průrvy zvyklí na ledasjaké polízanice! Jejich plochý mořský svět se rychle zmenšuje a obyvatelům nezbývá než co nejrychleji utéct. Ovšem jak dostat do kufru obrovskou plachetnici? Jak by Královna moří o velikosti plejtváka obrovského dokázala projít něčím tak malým, jako je příruční zavazadlo? A jaký svět přijme bandu otrlých pirátů? Flick s Jonatánem musí vymyslet, jak zachránit všechny místní obyvatele, než se jejich svět úplně zhroutí - a mají z toho zavařené snad všechny mozkové závity. Pro děti od 9 let.
Keywords: Beletrie pro děti; Příběhy, deníky